תלמידים ובוגרים מספרים
תלמידים מספרים
מיכאל פופקין על השילוב
תחושותי כתלמיד בכיתה י"ב שסיימתי 12 שנות לימוד שלא לימדו אותי דבר על מהותי ומהות החיים,
מסלולי הישיבה והאידאל של שילוב כלל התחומים באופן מהותי, תוך שימת דגש על אופן השילוב הנכון קסמו לי אישית, וראיתי במודל זה את הדבר שחיפשתי בדיוק, ניצול זמן נכון ופעילות בכל התחומים, לשם מטרת החיים.
"אשר ברא א-לקים לעשות"- זהו יעוד הבריאה - עשיה.
הבנה שלא המדרש עיקר אלא המעשה, ושילוב נכון בין בית המדרש לעולם המעשה, מהווה מבחינתי את שיא האידאל החינוכי ע"פ התורה.
בין אם זה במסלול עתודה המשלב את ההכנה לעתודה ביחד עם לימודי הקודש, ובין אם במסלול ההסדר המיעד את המדרש לעשיה בחינוך לעשיה, ובכך אף מכפיל פי כמה את השפעת העשיה בעם ישראל.
אבי לב על השירות הצבאי
לצאת לפיקוד זה לא לקבל דרגה חדשה. משמעותו של מפקד זה החיילים עליהם הוא מפקד.
מפקד צריך להיות הגרסה הטובה ביותר של עצמו כאדם טוב, לא בשביל עצמו. אלא בשביל אותם האנשים הנושאים אליו עיניים ורואים בו דוגמא.
מפקד יישן פחות אוכל פחות ולא תמיד מקבל את ההערכה הראויה. אך כל זה שווה כדי לחוש את התחושה של ההצלחה להוביל את האנשים שלך למצוינות, לראות האת השינויים שחלים בהם בדרך.
הפיקוד נתן לי הזדמנות לחיות בשביל האחר, לקום בבוקר לתחושת שליחות וללכת לישון אחרי כולם בדאגה לרווחתו של כל אחרון החיילים.
הכלים אותם מקבלים בצבא להתמודדות עם מצבים שונים, נשארים איתנו לתמיד.
הערכים שנספגים בבשר, לא נעלמים לעולם.
סוף מסלול הוא רק התחלה...
דניאל גוחפי בוגר מתמטיקה
וואו. הישיבה היא מקום חי, תוסס ושמח, הישיבה מאופיינת באווירה משפחתית כבר מהרגע הראשון.
זכיתי בשנות לימודיי במאירי להדבק וללמוד המון מהרבנים, מהחברים הבוגרים והצעירים, מה שהשפיע ובנה אצלי יסודות יציבים בתחום התורני והגשמי. בישיבה עצמה יש אווירת חבורה הלומדת ומתפתחת יחד.
כמובן נוצרים קשרים חברתיים כל החיים גם אחרי הישיבה עד מאה ועשרים.
כמו כן בישיבה נחשפתי להווי הישיבתי, להווי של שירה ונגינה, במסגרת התפילות וסעודות השבת, וכל השירים והניגונים הוסיפו לי הרבה שמחה ועומק לחיים מתוך אווירת שבת שלא הכרתי. כן לכולנו, היה מוזר בהתחלה ולא מוכר, אבל לומדים לקבל, ללמוד וליהנות
מיכאל מויאל בוגר מדעי הטבע
איך אפשר להתחיל לתאר את החוויה שלי בישיבת המאירי? הקשר הראשוני לישיבה, הפנים הראשונות זהו, החלטת שאתה נרשם. בום. שיעור א'. בום. שיעור ה'. מוצא את עצמי נואם בשם השיעור בטקס הסיום בישיבה.
החוויה הישיבתית - לא פשוטה בכלל. משלבת בתוכה עולם של תורה ואקדמיה (בסדר הזה כמובן) יחד עם שאיפה לשירות צבאי משמעותי, יכולה לפעמים לגרום לתעדף צלע אחת במשולש הישיבה (ואני מצטט את תיאורו של הרב יגאל היקר) על חשבון האחרת. וזהו תפקידנו כתלמידים בישיבה לדעת לתת לכל חלק את מקומו ולצקת בו את התוכן הראוי לו על מנת להפוך את זמנינו בישיבה למועיל ומצמיח. כמובן, העובדה שהישיבה נמצאת בעיר הקודש ירושלים רק מוסיפה נדבך נוסף לזמן הנפלא בישיבה.
לסיכום, המקום לא עושה את האנשים אלא האנשים המרכיבים אותו הם אלו שיוצרים את שמו ומעניקים את המשמעות לשהות בו ולכן עלינו כתלמידים (ואף כבוגרים בבוא העת) לדעת לשמש כנושאי הדגל של הישיבה ולנצל את זמנינו בה בצורה הטובה ביותר.
מתגעגע
ומאירים את העולם
שי ששון בוגר
הגעתי לישיבת המאירי מהישיבה התיכונית יד בנימין. את השירות הצבאי עשיתי בגולני, כחייל הסדר דרך הישיבה. בישיבה קיבלתי כלים לבניין העולם הרוחני וערכים שעליהם ביססתי את דרכי בהמשך. בישיבה מצאתי רבנים שהם מורים וחברים לחיים, וגם חברים שהם כאחים לי. הישיבה היתה לי בית חם ועוטף והצמיחה אותי בחומר וברוח, באווירה משפחתית וחמה. מיד עם סיום הלימודים פניתי לעסוק בעולם החינוך בדגש על החינוך הבלתי פורמלי בתחום הנוער והנוער בסיכון. כיום אני מנהל את תחום הנוער והצעירים במועצה האזורית גוש עציון ואני עוסק בחיבור שבין חינוך, חברה וקהילה. הקמתי משפחה ויחד עם אישתי זכיתי לחמישה ילדים נהדרים. במקביל המשכתי ללמוד לתואר שני בחינוך יהודי, לתואר נוסף בניהול מערכות חינוך וגם סיימתי לימודי תואר ראשון במשפטים. תודעת השליחות שקבלתי בישיבה פוגשת את הצרכים שעולים בשטח, ומעצימים את תחושתי שהחינוך על כל גווניו הוא המקום שבו צריך להשקיע ולהביא אנשים איכותיים ביותר שיעברו מסלולי הכשרה ייעודיים של ישיבה ושל שירות צבאי. החוויה, הרוח והתמיכה שקיבלתי מהישיבה מלווים אותי עד היום ולא ישכחו מלבי לעולם
פיני ירחי - בוגר
ב"שליחות לכל החיים" בחינוך, בעולם ועכשיו בארץ הגעתי לישיבה אחרי התלבטויות רבות מה אני רוצה מעצמי, ישיבה צבא מכינה? שמעתי על ישיבת המאירי ממש בסוף הבגרויות. הגעתי לבדוק והמקום קסם לי. החום והיחס האישי דיברו אליי. הקשר עם הרב מרדכי אליהו זצ"ל, ההקשבה של הרב שמואל זעפרני ראש הישיבה והקשר בין המחזורים השונים. השיטה המאוזנת של הר"מים להגיע לליבו של כל תלמיד. התחלתי מסכם כל שיעור של רה"י ומוצא את עצמי מעביר את זה הלאה. ההכנה לקראת השירות הצבאי הייתה מעולה. היו סדנאות בהן הביאו דוברים מגוונים. את השירות העברתי כלוחם בחיל התותחנים. הליווי של צוות הישיבה במהלך השירות הצבאי היה נהדר. כל שאלה ופניה נענתה בסבלנות, זריזות ויעילות. לאחר סיום התואר ולימודי הישיבה פניתי לחינוך בארץ. בהמשך, יצאתי יחד עם אישתי ובתי הבכורה לשליחות חינוכית בת ארבע שנים בניו ג'רזי הרחוקה. שם הכרנו את יהדות התפוצות והצלחנו להשפיע על עשרות תלמידים ותלמידות. שם גם נולדו לנו דביר ורוני. כשחזרנו שימשתי כר"מ בישיבת אמי"ת נחשון ורכז פרויקטים. בין השאר הובלתי בישיבה את תחום פדגוגיה חדשנית בתנ"ך. בימים אלו אני מסיים תואר שני בבר אילן בתכנית "תנ"ך 2.0" המכשירה אנשי חינוך להתמודדות עם אתגרי המאה ה-21 דרך טכנולוגיה ויצירתיות. אני מלא הכרת הטוב לישיבה שסיפקה לי כלים וצידה לדרך בחיים הסוערים של ימינו. חינוך הוא אחד מאבני היסוד עליהם קיימת חברה ואני גאה להיות חלק ממעגלי ההשפעה בארץ ובעולם כבוגר הישיבה.